Jules Verne'nin Doğum Günü (8 Şubat 1828)

| 8 Şubat 2011 Salı | |

Google gibi çaf çaflı bir şekilde göstermesem bile bu büyük adamın doğum gününü kutlamak için ufak bir yazı yazabilirim herhalde.

Jules Verne'nin kim olduğunu bilmeyen yoktur. Bir çok kişinin belirttiği gibi Bilim-kurgunun babası ve aynı zamanda sonradan steampunk olarak adlandırılacak öğelere rastladığımız ilk değinen yazardır kendisi. Bu blog ve bunun gibi bir çok steampunk çevresinde dolanan bloglara ilham veren kişidir. Yani kısaca bir çok insanın sadece steampunk değil bilim kurgu kavramına yakınlaşmasının bir numaralı sebebidir.


 En bilinen steampunk çizgi romanlardan The League of Extraordinary Gentlemen'nin bütün hikayesi Jules Verne evreninde geçer örneğin.(Öyle güzel bir hikaye nasıl rezil edilir filminde gördük bu arada)

Hangimiz Phileas Fogg gibi dünyayı 80 günde dolaşmak istemedik ya da hangimiz Dr. Samuel Ferguson ile Afrika'yı bir uçtan bir uca 5 haftada geçmek istemedik. Jules Verne sayesinde bir çok insan hayallerinin peşinden gitmeyi öğrenmiştir eminim. Saygılar Jules Verne daha başka ne diyebilirim ki ?

Not: Bilmeyen olursa diye hatırlatayım Google'ın görseli Kaptan Nemo'nun denizaltısı Nautilus'un penceresini temsil etmektedir.

Saygılar.

0 yorum:

Yorum Gönder